Det finnes et magisk sted der barnas smil blir bredere, latteren fyller luften og eventyr venter rundt hvert hjørne – det stedet er naturen! Å ta med seg familien ut på turer i det fri er ikke bare en flott måte å utforske omverdenen, men også en fantastisk mulighet til å skape minner som varer livet ut. Her deler vi noen enkle og morsomme aktiviteter som gjør turen til en opplevelse barna og du vil elske.

Blåbærtur: Små bær, store opplevelser

En blåbærtur er som å gå på skattejakt! Ta med små bøtter og en bærplukker – gå sammen å let etter de søte små bærene som naturen har å tilby. Heldigvis er blåbær enkle å finne overalt i skogen, et tips er å finne en luftig skog – der vil det garantert bugne av bær. På tur i skogen er det også masse å utforske og lære underveis, hvordan vokser egentlig blåbær? Hvilke dyr elsker bær? Så til det viktigste av alt er ha det gøy – skap latter og glede sammen! Lag deres egen fantasiverden der dere er bjørner som gomler i dere de saftige bærene, og se hvordan turen blir en lek. En slik dag vil barna garantert huske som en eventyrlig dag i skogen og blåbærsyltetøyet har heller aldri før smakt så godt på pannekaka.

Tips til høstturen – på blåbærtur

Fisketur: Fang dagen sammen

En fisketur er en flott måte å introdusere barna for fiskingens magi. Første bud er å gjøre fisketuren til en positiv opplevelse på barnets premisser. Bruk enkle stenger og agn som f.eks. meitemark som dere har gravd frem i hagen. Det som er viktig er at barnet forstår hva det er med på, og at muligheten for å lykkes med fangst er tilstede. Størrelsen på fisken er ikke avgjørende, nå er det fiske på grunna som gjelder! Er du lur velger du et fiskevann som har abbor, for abbor er en flott fisk som er ganske enkel å få på kroken. Snakk sammen om livet i vannet og hva fisken spiser. Selv om fangsten ikke alltid er garantert, vil spenningen og forventningen skape uforglemmelige øyeblikk. Og resultatet? Du legger grunnlaget for at barnet ditt mest sannsynlig vil ønske å dra på fisketur igjen! Så la nysgjerrigheten skinne og fiskestangen svinge.

Tips til høstturen – på fisketur

Middag i Naturen: Matglede på tur

Gjør middagen til en del av turopplevelsen! Ta med enkle retter som passer for bål eller stormkjøkken. Pølser på bålpinne eller pinnebrød er alltid en hit blant barna. Supper og gryteretter fungerer også godt. Du kan til og med forberede maten hjemme og ha den klar i en varm mat-thermos for en stressfri og deilig middag ute i naturen.

Eventyr med Bål: Koselig tur i nærmarka

Å dra ut og tenne bål i naturen er en aktivitet i seg selv, og det behøver ikke være en lang tur for å skape gode minner. Utforsk gjerne nærområdet og la bålfyringen være hovedattraksjonen. Bålturer er alltid trivelige og kan til og med kombineres med en hyggelig matlagingsopplevelse. Involver gjerne barna ved å la dem bidra med å lete etter tørre kvister som kan brukes til bålet. Sørg for å følge bålforbudet og unngå å tenne bål mellom 15. april og 15. september. La turen være en koselig opplevelse som skaper minner for både små og store.

Tips til høstturen – tenne bål

Naturen som lekeplass: Verdens største lekeland

Barn på tur er glade barn. Naturen har alt som trengs for å gi dem en mestringsfølelse og gode minner. La barna utforske, klatre, bygge hytter og leke i det fri. Kast steiner i vannet, let etter skjulte skatter og bruk fantasien fritt.

Familieturer i naturen trenger ikke være kompliserte for å være minnerike. De enkle gledene som blåbærplukking og fiskeeventyr kan fylle dagen med glede og undring. Og når måltidet blir en del av turen, blir maten ekstra smakfull. Så, ta med familien ut og nyt alt det vakre og spennende naturen har å tilby. Eventyret venter rett utenfor døra!

Tips til høstturen – ute i naturen

Våre beste tips til utstyr for en rimelig penge!

Tips til høstturen – utstyr du trenger
CLAS OHLSON Bærplukker 59,- | Rustfrie kokekar 399,-
Tips til høstturen – utstyr du trenger
CLAS OHLSON Mattermos 1,2 l 229,- | Primus 300,- Gassbeholder 89,- | SPORT 1 Brusletto speiderkniv 300,-

Storkjøkken for måltider. Et bærbar storkjøkken eller stormkjøkken gjør matlagingen enkel og praktisk. Du kan tilberede varme måltider selv når dere er langt unna sivilisasjonen.

Tips til høstturen – utstyr du trenger
SPORT 1 Mammut Bamse Extreme liggeunderlag 850,- | ARK Ligretto spill 200,-

Allværs-underlag. Ta med sitteunderlag eller en liten picknickteppe. Dette gir en komfortabel sitteplass når dere tar pauser, og det beskytter også mot fuktighet fra bakken.

Aktiviteter for underholdning. Ta med noen enkle aktiviteter som kortstokk, tegnesaker eller en bok. Dette kan være en fin måte å holde barna underholdt på når dere tar pauser.

Tips til høstturen – utstyr du trenger
SPORT 1 Osprey Poco plus Child Carrier bæremeis 4650,- | CLAS OHLSON Kompass 199,- | Skje, gaffel og kniv i samme redskap 4pk. 129,- | Tallerkner 4pk. 230,-

Investér i en god bæremeis. For de minste medlemmene av familien, kan en solid og komfortabel bæremeis være en livredder. Den gjør det enkelt å ta med småbarn på lengre turer uten å overbelaste deg selv eller barna.

Kart og Navigasjon. Selv om du bruker en app på telefonen, kan det være smart å ha med kart og kompass som backup. Det kan også være en morsom måte å involvere barna i navigasjonen.

Tips til høstturen – utstyr du trenger
CUBUS Ulltrøye 299,- | Ullbukse 299,- | SPORT 1 Jotunheim Glittertind 3-lags skalljakke jr. 1499,- | Jotunheim Glittertind skallbukse jr. 999,-

Gode klær og sko. Kle barna i flere lag og ha med gode klær i sekken. Ta av og på plagg avhengig av om barna fryser, blir varme eller våte. Klærne må gi stor bevegelighet og ikke være for store, for små eller stive og ubehagelige. Barnas utstyr bør være minst like bra som ditt eget, og kjøp kvalitet som varer – det er bra både for lommeboka, naturen og miljøet.

Klær som tåler vær og vind. Invester i gode klær til barna som beskytter mot vær og vind. Vann- og vindtette jakker og bukser, samt flere lag med klær, gjør at barna holder seg varme og tørre uansett vær.

Førstehjelpsutstyr. Ha alltid med en førstehjelpspakke som inneholder plaster, bandasjer, antiseptisk middel og eventuelt medisiner som familien kan trenge.

Hold det miljøvennlig. Husk å ta med søppelposer og ta med alt søppel tilbake med dere. La naturen være like vakker som da dere kom.

Med disse tipsene i bakhodet, kan du og din barnefamilie nyte bekymringsfrie og gledefulle turer i naturen. Gjennom årene vil disse opplevelsene skape bånd og minner som varer livet ut.