Å lage skikkelig mat ute er ikke så krevende som mange tror. Enten du har primus med gassbrenner eller ønsker å lage mat på bål – her kommer enkle tips til turmat som både gir energi og en kulinarisk opplevelse i naturen.
TIPS!
Gjør kuttejobben hjemme og pakk ned i lette bokser eller poser, så er halve jobben allerede gjort.
Pull a part brød med pepperoni
Et brød, osteskiver og pepperoni – helt enkelt genialt! Femten minutter på bålet, og et vanlig brød er forandret til et nydelig ostebrød til å dele.
Ingredienser (6 pers.)
- 1 stk. grovt brød
- 200 g halvfet hvitost
- 50 g pepperonipølse i skiver
- 100 g smør
- 1 båt hvitløk
- 1 håndfull friske urter
Slik gjør du:
- Finhakk urter og hvitløk. Bland smør, hvitløk og urter godt sammen.
- Del brødet i skiver nesten helt gjennom, men la det henge sammen i bunnen.
- Skjær osten i skiver med en ostehøvel. Fyll brødet med urtesmøret, pepperonien og osten.
- Pakk inn brødet i et dobbelt lag aluminiumsfolie. Grill på indirekte varme i 15 minutter eller til smøret og osten har smeltet.
Kanelboller på primus
En rask og enkel dessert som er en sikker vinner!
Ingredienser (4 pers)
- 1 ferdig pizzadeig (rå), langpanne
- 3 ss romtemperert smør
- 2 ts maisenna (kan sløyfes)
- 2 ss sukker
- 2 ts malt kanel
- 1 ss margarin til steking
Slik gjør du:
- Rull ut pizzadeigen.
- Ha på smør og dryss over maisenna, sukker og kanel. Maisenna er med på å holde fyllet på plass, men kan fint sløyfes om du ikke har.
- Rull sammen deigen, og del pølsen i ca. 3 cm tykke skiver. Legg skivene i en matboks og ta dem med på tur. Du kan også ta med pizzadeigen hel, og smøre på ute i skogen. Da kan det være lurt å blande sammen smør, sukker og kanel hjemme.
- Varm primusen og ha i litt margarin. Legg i skivene og stek kanelsnurrene på lav varme under lokk. Stek 8-10 minutter på hver side, snu gjerne flere ganger slik at de ikke svir seg.
Sjekk også disse:
Arme riddere på primus
Foliepakke med kylling og grønnsaker på bål
Lefse med reinsdyrpølse
Les om Finnmark rein og reinkjøttet du får hos CC Mat!
Tips til utstyr:
Kilde: matprat.no