I de kalde og tørre månedene er ikke huden akkurat kjent for å være duggfrisk og glødende. Mange opplever at huden blir slappere, tørrere og mer gusten. Heldigvis finnes det mange ingredienser som hjelper huden din denne sesongen.

Huden forandrer seg med årstidene og det er viktig å justere hudpleierutinen til vintersesongen. Sørg for at det ytterste hudlaget får nok næring og fuktighet. Samtidig bør man eksfoliere jevnlig for å få hudpleieproduktene til å fungere optimalt. 

C-vitamin 

Dette er den perfekte ingrediensen å ha i hudpleierutinen sin om høsten og vinteren. Dette er en kraftig antioksidant som hjelper til å beskytte hudbarrieren, som er ekstra utsatt i kaldere og tørrere vær. Vitamin C er med på å gi en jevnere hudoverflate, det er en naturlig anti-age ingrediens og gir en sunn hud med naturlig glød. Så dersom du vil beholde sommergløden helt inn i vintersesongen, så er dette ingrediensen å se etter. 

Hudpleieprodukter med C-vitamin fra Vita
VITA Ole Henriksen Truth C-Rush Brightening Gel Créme | Q+A Vitamin C serum | Bondi Sands Brightening eye creme

Tørr hud 

Husk på at tørr og dehydrert hud ikke er det samme. Tørr hud er en hudtype, mens dehydrert hud er en tilstand som kan oppstå periodevis. Tørr hud mangler fukt i form av olje eller lipider i det ytterste hudlaget. Hyaluronsyre er en ingrediens som fungerer bra både for tørr og dehydrert hud. For tørr hud kan du med fordel kombinere hyaluronsyre med glyserin. 

Hudpleieprodukter for tørr hud
KICKS Filorga Hydra-Hyal krem med hyaluronsyre | KICKS Clarins Santal Treatment Oil | VITA Bondi Sands fuktighetsgivende nattkrem

Dehydrert hud 

Dehydrert hud mangler fuktighet i form av vann. En dehydrert hud kan føles tørr og stram, men forskjellen er at huden er tørr «utenpå» og fet under. Man har ofte synlige store porer og kan oppleve en fet t-sone som overproduserer talg for å kompensere for fukttapet. Da er det viktig å tilføre huden masse fukt, men gå gjerne for oljefri produkter. 

Hudpleieprodukter for dehydrert hud
KICKS Estée Lauder Advanced Night Repair | VITA Q+A Hyaluronic Acid serum | KICKS Clinique Moisture Surge overnight mask

Svekket hudbarriere 

Med en svekket hudbarriere er huden din ofte rød og irritert. Da er det viktig å tilføre godt med fuktighet og roe ned den sensitive huden. Har du sensitiv hud så er det lurt å kutte ut aktive ingredienser som syrer, vitamin C og retinol. Gå for milde produkter med ingredienser som beroliger og styrker hudbarrieren; centella asiatica, ceramider og niacinamide. 

Hudpleieprodukter for en svekket hudbarriere
H&M Q+A Niacinamide toner | KICKS Skin Treat PHA + Green Caviar Face Elixir med Centella Asiatica | H&M Indeed In-ceramide dagkrem med tre ulike ceramider og beta-glucane

Multitask med snegleslim 

Har du kastet deg på snegleslim-trenden? Det anbefaler vi virkelig at du prøver og du ikke har blitt avhengig allerede. Det gjør underverker for huden når det kommer til flere ulike hudutfordringer. Ingrediensen tilfører fuktighet, det beskytter huden mot ytre stressfaktorer som kan tørke ut huden og dehydrering forhindres. Snegleslim er den ultimate anit-age ingrediensen fordi det er med og stimulerer kollagenproduksjonen, kollagenet i huden er det som gjør at huden holder seg glatt og spenstig. Det er også med å jevne ut hudtonen, er anti-inflammatorisk og har en beroligende effekt som hjelper til med å redusere rødhet og irritasjon. 

COSRX hudpleieprodukter med snegleslim fra Vita
VITA COSRX Advanced Snail 96 Mucin Power Essence – Husk at essens skal brukes etter toner og før serum | COSRX Advanced Snail 96 All in one Cream – Denne kremen kan du bruke både dag og kveld.