Åpent i dag:Åpent i dag: 10:00 – 21:00

høst

høst

Få høststilen!

Det er på tide å gjøre garderoben høstklar. La deg inspirere av sesongens største trender!

Trendbildet i høst bærer preg av nøytrale toner, mange fine teksturer som ull, skinn, denim og sateng. Men det blir også en smak av farger, som høstens trendfarge, rød! Blåtoner, grønntoner og en touch av rosa vil også gjøre seg gjeldende denne sesongen.

Bilde av høstens trender i klær og interiør i grønn fargetone

Carlings
499

Lindex
999

H&M
199

Lindex
599

Kremmerhuset
Vase 549
Lysestake 100

Kappahl
399

Skoringen
999

Gina Tricot
Bomber jakke 600
Stripete topp 230
Jeans 500
Øredobber 149

Eurosko
Unified hightop sneakers 1299

Bilde av modell med grått antrekk

Tilbake til naturen

Ingen høst uten bruntoner. Fargelegg sesongen i deilige, intense brunfarger som sjokolade, mocca og nutshell. Bland teksturer som ull, skinn og sateng. 

Bilde av klær og produkter i brune og nøytrale toner

Kappahl
799

H&M
249

Nille
180

Kicks
Burberry Godess
1290

Bagorama
299

H&M
299

Vila
850

H&M
149

Bik Bok
Denimskjørt 599
Topp 179

H&M
Dressjakke 699

Skoringen
B&Co boots 1699

Modell med beige frakk, jeans skjørt og svarte støvletter

Høstens store trend

Rødt er den store trendfargen denne sesongen. Kjør ett element i antrekket eller tør du ton-i-ton helrødt? 

Årets trender innen tekstil og sko i rødtoner, blått og nøytralt

Vero Moda
1100,-

Vero Moda
600,-

Kicks
1135,-

Bik Bok
499,-

Eurosko
1499,-

Bik Bok
199,-

Lindex
599,-

Bagorama
1499,-

Vero Moda
Blå strikkegenser 450,-
Demim skjorte 600,-

H&M
Cargo bukse 449,-

DNA
Unified hightop sneaker 1299,-

Bli med på innkjøp

med Hvit Tråd

Vi har fått lov til å være med jentene hos Hvit Tråd på innkjøp. Ferden gikk til Oslo, og denne dagen var det det Ganni og By Timo som stod for tur. Innkjøpet var for vårsesongen 2024, og vi gleder oss til å se de fine varene i butikk.

Kristin Engeli og Christina Falch startet Hvit Tråd sammen på CC Gjøvik i et lite lokale i 2010, og i dag har de tre flotte butikker, en i hver av de tre Mjøsbyene.

Jentene hos Hvit Tråd har jobbet år etter år for å få en unik varepakke i butikken. God sammensetning, miks av merker og det nyeste innen trender. Uttrykket i butikkene har en «hvit tråd», men de ser litt ulike ut på grunn av de er bygget opp på helt forskjellige tidspunkter, dette gjør hver butikk unik.

Kristin og Christina har blitt drevne i innkjøpsgamet nå, de har blitt samkjørte ettersom årene har gått, og det er ikke noe problem og bli enig om varepakken seg imellom. I starten når de gjorde innkjøp var det enkelt å tenke på hva de selv likte, men nå har de blitt flinke til å tenke på hva som fungerer i de tre ulike byene og de kjenner kundene sine godt.

– Man må alltid ta noen sjanser og man går alltid på noen smeller, sier Kristin.

– Men det er alltid vanskelig å vite hva man skal gå for, forteller Christina. Og merkene gjør det ikke enkelt, når de har så vanvittig mye fint sesong etter sesong, sier hun.

Annonse for Backe
Annonse for MAPT og Vila

Hvordan finne
den perfekte jeansen

Jeansen har blitt en udødelig klassiker som alle bør ha i garderoben. Men det å finne den perfekte jeansen er ikke alltid like lett. Den finnes mange ulike modeller, midjehøyder og benlengder. Her prøver vi å guide deg gjennom slik at du kan finne jeansen som passer deg perfekt.

baklommer klassisk levis
BIlde av Linn Iddberg med levis jeans, stripete genser og hvit jakke

Hvilken midjehøyde skal jeg velge?

Midjehøyden påvirker hvordan jeansen ser ut og sitter på.

Dette er de ulike midjehøydene:

Lavt liv eller «low rise»
Sitter rett på eller under hoftebeinet. Passer bra for deg som er slank og har lange ben. Den passer også perfekt for deg med kort liv, da den forlenger overkroppen. Denne midjehøyden har funnet veien tilbake i motebildet, så det finnes mange varianter å velge mellom med lavt liv.

Mellomhøyt liv eller «mid rise»
Dette er den mest klassiske og tidløse midjehøyden. Den skal sitte mellom hoftene og navlen. Dette er ofte den midjehøyden som er komfortabel for alle kroppstyper, gir god struktur rundt midjen, og blir regnet som den mest figurvennlige.

Høyt liv eller «high waist»
Denne skal sitte i området av navlen. Gå for høyt liv om du ønsker å definere midjen, dette kan også gi en shapewear-effekt, da timeglassfiguren blir fremhevet. Den midjehøyden har også en forlengende effekt på beina.

Slim fit jeans

Slim

Denne passformen er en mellomting mellom skinny og straight. For deg som ikke vil ha en helt ettersittende, men fortsatt smal passform. Finnes i alle midjehøyder og kommer i ulike kvaliteter, men ofte med litt stretch.

Flared fit jeans

Flared

Denne passformen er ofte ettersittende i midje og rundt lårene, og går utover fra rett over kneet og ned, altså med litt sleng nederst. Perfekt for deg som ønsker å fremheve feminine kurver og den skaper balanse mellom under- og overkropp. Gir en illusjon av markert midje og lange, smale ben. Finnes i alle midjehøyder, men har ofte høyt liv.

Boot cut fit jeans

Bootcut

Denne fasongen er smal i lårene og har økende vidde fra under kneet og ned. Dette er ikke en slengbukse. Passer for deg som ønsker å forlenge bena og er perfekt for deg med former, da den kan gi deg mer balanserte proposjoner. Livviddene varierer fra lav til høy. Kombiner gjerne en bootcut jeans med et par kule hæler for å få en enda lengre silhuett.

Mom fit jeans

Mom

Denne passformen er perfekt for deg med høyt liv. Disse jeansene er som regel litt bredere og løsere rundt hofte- og lårpartiet og litt smalere nederst. Praktisk å ha på seg og den løse passformen gjør buksene behagelige.

Cropped jeans

Cropped

Dette er jeans som er fine både for lave og høye. Cropped jeans skal i utgangspunktet stoppe ved ankelen. Så for de som er høye med lange ben, gir det en kul og avslappet look, og du kan også gi en følelse av at du er litt lavere. For de som er lavere kan cropped jeans være løsningen for å finne bukser som faktisk er passe i lengden, og ikke er altfor lange i beina. Cropped jeans finnes i alle ulike passformer.

Loose fit jeans

Loose fit / wide fit

Disse kommer i ulike fasonger, men har alltid en bred vidde fra øverst til nederst. Passer til deg som ønsker en løs og ledig jeans. Passer de fleste kroppsfasonger, men pass på å velge riktig midjehøyde og benlengde for deg.

Straight

Dette er en jeans som er rett i fasongen, fra topp til tå. Gir en ren og tydelig silhuett. Disse er for deg som ikke ønsker en ettersittende bukse. En tidløs klassiker som passer alle anledninger. Finnes i alle midjehøyder, så pass på å velge riktig for deg.

Skinny

Denne jeansen har ettersittende passform og smale ben. Disse er for deg som liker å fremheve formene dine. Skinny jeans er helt supert hvis du ønsker å bruke en mer oversized topp eller jakke. Denne modeller er som oftest laget i stretchy materale, noe som gjør at den er veldig behagelig å ha på seg. Finnes også i alle midjehøyder, så her er det også viktig å velge riktig type.

Annonse for Kjøkken og Kaffe
Annonse for Name It og Mester Grønn
dette serverer
du i høst
kokkenes anbefaling
dette serverer
du i høst
kokkenes anbefaling
Kokkene Rolf André Larsen og Hai Hang komponerer et høstbord

Høsten er en fin tid for å samles rundt matbordet. Sosiale sammenkomster med venner og familie, med deilige retter av lokale råvarer – det beste høsten har å tilby.

Høsten er tiden for norske grønnsaker, sopp, lam og andre lokale råvarer. Vi har fått med oss Rolf André Larsen, Hai Hang og Kristian Molstadengen Simensen for å lage noen fantastiske retter som du kan servere på vennekvelden, familielaget eller andre sosiale sammenkomster.

På høsten har disse gutta fullt fokus på norske råvarer, og disse råvarene bugner det av hos CC Mat nå. Sesongen er allerede i gang, og det er stort utvalg av lam og vilt i ferskvaredisken hos CC Mat. En velfylt fiskedisk med deilige skalldyr, i ostedisken kan du velge i mange ulike lokale oster og i grønt disken kan du boltre deg i norske råvarer.

Smørstekt toast av surdeigsbrød med soppkrem, kantareller og syltet rødløk.

Drikketips: Hvitvin, Philippe le Hardi Bourgogne Côte-d'Or Clos de la Chaise Dieu Monopole 2022 Alkoholfritt, Leitz Eins Zwei Zero Sparkling Riesling

Lammekarré med sellerirotpuré, råstekte poteter med urteolje, glaserte gulrøtter og rødvinssaus.

Lammekarré med sellerirotpuré, råstekte poteter med urteolje, glaserte gulrøtter og rødvinssaus.

Drikketips: Rødvin, Bod. Antonio Alcaraz Casa Vital Age 2019 Alkoholfritt, Ringi Summerred Gårdspresset eple

Blåskjell dampet i øl og vin med hjemmelagde frites og aioli

Blåskjell dampet i øl og vin med hjemmelagde frites og aioli

Drikketips: Hvitvin, Colombo Ilha de Madeira Verdelho Reserva 2022 Alkoholfritt, Herxheim am Berg Nullkommanull Riesling Gewürztraminer

Lokale oster fra Snertingdal Ysteri; Staslin gammeldags nøkkelost, Godbiten og Snertingdal Ysteri gull (gauda), plommechutney, ulike typer kjeks og CC Honning.

Lokale oster fra Snertingdal Ysteri; Staslin gammeldags nøkkelost, Godbiten og Snertingdal Ysteri gull (gauda), plommechutney, ulike typer kjeks og CC Honning.

Drikketips: Hvitvin, Turckheim Pinot Gris Réserve 2021 Øl – mørk lager, Frydenlund Bokkøl Alkoholfritt øl, Paulaner Hefe Non Alcoholic

Høstens 10 musthaves

Det er på tide å gjøre garderoben høstklar. Dette er plaggene du må sikre deg nå i høst. Klassisk og tidløst er stikkord for denne sesongen. Plaggene kan kombineres på kryss og tvers og brukes år etter år.

Randi Nestaker i høstens mote striper, jeans, frakk og veske
Bilder fra utstilling på Kauffeldtgården, kunstner: Helga Feste Hunter

Strikk
Høst = strikk. Velg i alt fra finstrikk, til en chunky variant i nøytrale farger. Eller går for en mer spennende variant i mønster eller farger.

Denim
Det bugner av denim denne sesongen. Lange smale denimskjørt, oversized skjorter, boilersuits og jeans i alle fasonger. Her kan du pushe grensene med det klassiske materialet.

Rød
Tør du å gå utenfor den nøytrale bobla? Krydre garderoben med høstens store trendfarge: rødt!

Power dressing
«Power dressing»-trenden er nå tilbake. Store blazere med skulderputer, samt dresser og drakter med maskuline snitt. Tør du å gå for ruter?

Sateng 
Bland ulike teksturer. Tilfør det trendy satengstoffet inn i høstgarderoben sammen med skinn eller chunky strikk. Det feminine materialet passer både til hverdags og fest. 

Bilde av høstens trender, striper, strikk, rødt, sateng og denim

Strikk
Vila
800

Powerdressing
Strique & Mique
Blazer 2499
Skjørt 1299

Rødt
MAPT
2500

Sateng
Hvit Tråd
1599

Denim
Backe
1399

Randi Nestaker i galleri i ført stripete genser med skinnkåpe og jeans

Striper

Virkelig et must i høst! Gjør et klassisk antrekk litt mer spennende med en stripet overdel.

Randi Nestaker i høstens trender

Dressjakka og skinnbuksen

Dressjakken er et klassisk og tidløst plagg til garderoben. Gå for en kul, oversized variant denne sesongen. Investér i en skinnbukse! Dette har blitt et klassisk plagg som kommer igjen år etter år – en sikker vinner i høstgarderoben.

Klikk på linken under for å se flere av høstens musthaves, og finn ut hvor antrekkene er i fra

Annonse Trento og Life
Annonse Hair & There og CC

Hudpleie for voksen hud

Her kan du utforske de beste hudpleietipsene for moden hud, slik at du kan oppnå en strålende og ungdommelig glød uansett alder.

Renseprodukter for hud

Rituals
Renseskum 199

Vita
Clensing balm 289

1. Rens
Begynn med mild og skånsom rens av huden. Gjør gjerne en dobbelrens med en oljerens først som smelter bort alt av sminke, overflødige oljer og rester av solkrem.

2. Eksfoliering
Eksfoliering hjelper til med å fjerne døde hudceller fra hudens overflate, noe som kan gi huden en friskere og mer jevn tekstur.

Eksfolieringsprodukter for hud

H&M
127,-

Kicks
455,-

Fuktighetskremer for hud

Apotek1
Cera Ve
fuktighetskrem 200,-

Vita
COSRX
fuktighetskrem 329,-

3. Fuktighet
Toner: Gå for en toner som gir masse fuktighet.

4. Solfaktor
Solens skadelige stråler kan akselerere aldringsprosessen, påfør en bredspektret solkrem med minimum SPF 30 daglig.

Solkremer for ansikt

Vita
COSRX
SPF50+
227,-

Vita
I'm Aqua SPF50
279,-

Vil du vite enda mer om hudpleie for voksen hud?

Annonse CC Mat årets ferske lam
Annonse CC Mat byens kjøttmester

Tips for magiske familieturer i det fri

Det finnes et magisk sted der barnas smil blir bredere, latteren fyller luften og eventyr venter rundt hvert hjørne – det stedet er naturen! Å ta med seg familien ut på turer i det fri er ikke bare en flott måte å utforske omverdenen, men også en fantastisk mulighet til å skape minner som varer livet ut. Her deler vi noen enkle og morsomme aktiviteter som gjør turen til en opplevelse barna og du vil elske.

Liten gutt med ullgenser og spann i hendene i blåbærlyng
Gutt i Patagonia genser som holder opp en fisk

Blåbærtur: små bær, store opplevelser
En blåbærtur er som å gå på skattejakt! Ta med små bøtter og en bærplukker – gå sammen å let etter de søte små bærene som naturen har å tilby. Heldigvis er blåbær enkle å finne overalt i skogen, et tips er å finne en luftig skog – der vil det garantert bugne av bær.

Fisketur: fang dagen sammen
En fisketur er en flott måte å introdusere barna for fiskingens magi. Første bud er å gjøre fisketuren til en positiv opplevelse på barnets premisser. Bruk enkle stenger og agn som f.eks. meitemark som dere har gravd frem i hagen.

Middag i naturen: matglede på tur
Gjør middagen til en del av turopplevelsen! Ta med enkle retter som passer for bål eller stormkjøkken. Pølser på bålpinne eller pinnebrød er alltid en hit blant barna. Supper og gryteretter fungerer også godt. Du kan til og med forberede maten hjemme og ha den klar i en varm mat-thermos for en stressfri og deilig middag ute i naturen.

Klikk under for å se enda flere tips og produktanbefalinger.

Design og utvikling: Vangen & Plotz.