Våren har endelig ankommet og det er tid for å forberede hagen for sesongens blomstring og vekst. Hos Mester Grønn finner du alt du trenger for å gjøre hagen klar til vårens frodighet. Under deler vi deler vi nyttige tips og råd om hva du kan så akkurat nå og aktuelle planter og blomster som du kan finne i butikken i disse dager, slik at du kan skape din egen lille oase denne sesongen.

Oliventre fra Mester Grønn

Slik steller du oliventre

Oliventre er en av de mest trendy plantene som gir deg en følelse av Middelhavet på din egen uteplass. Med sine sølvgrønne blader er den svært dekorativ både ute og inne. Akkurat nå får du kjøpt de hos Mester Grønn.

Oliventrær er populære å ha i krukker på terrassen gjennom hele sommeren. Selv om oliventreet tåler noen minusgrader er nye skudd sensitive for frost. Treet må derfor ikke settes ut før faren for nattefrost er over. Når høsten kommer og nettene begynner å bli kalde bør oliventreet tas med inn og overvintre inne. Oliventrær kan tåle noen få kuldegrader, men bare for en kort periode.

Les mer om hvordan du steller olivetrær her!

Til uka blir det varmere i været og da er det ekstra koselig å begynne å plante ute på terrassen. Sjekk noen nyttige tips her!

Lavendel fra Mester Grønn

Slik lykkes du med lavendel

Tidlig på våren bugner det av flotte lavendel i Mester Grønn sine butikker. Det er da lavendelen er på sitt aller flotteste.
Lavendel er en populær plante med sine vakre blålilla blomster, lange blomstringstid og herlige duft. Lavendel har sitt opphav i middelhavsområdet, og dette sier mye om stell og plassering.

Sjekk hvordan du lykkes med lavendel her!

Frøposer fra Mester Grønn

Hva kan du så nå?

I slutten av april og begynnelsen av mai er det ideelt å starte forkultivering av ulike vekster for å sikre en vellykket vekstsesong. Fra slangeagurk til tomater, ulike typer salat, squash og basilikum, er det mange spennende planter å utforske. Hos Mester Grønn får du ikke bare tilgang til et bredt utvalg av frø og planter, men også verdifulle råd og veiledning for å sikre at dine grønne prosjekter trives fra spire til høsting.

Men, kanskje du er usikker på hva forkultivering betyr? Å forkultivere planter betyr så enkelt som at du sår frø i jord innendørs i god tid før du planlegger å flytte plantene ut på våren.

Beskjæring av hagehortensia

Når bør du beskjære hagehortensia?

Hos Mester Grønn får de mange spørsmål om når og hvordan man bør beskjære hagehortensia. Her får du svaret! De fleste sorter hortensia setter knopp året før de blomstrer. Det kan derfor være lurt å vente med å beskjære den til våren kommer. Da kan du se hvor årets skudd. kommer og klippe i overkant av skuddene. Klipp bort kun den visne blomsten helt i toppen og eventuelt visne, døde grener. Klipper du lengre ned risikerer du å klippe vekk blomsterknoppene og ødelegge blomstringen.

Hortensia ‘Magical’ er helt spesiell – den skifter farge i løpet av blomstringen, er svært holdbar og blomstrer ekstra lenge. Les mer om Hortensia ‘Magical’ her!

Innhold og enkelte bilder lånt fra mestergrønn.no